فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:25 Issue: 2, 2019

Internal Medicine Today
Volume:25 Issue: 2, 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/02/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سپیده عباس زاده *، عقیل شریف زاده، حمیده محمودزاده حسینی صفحات 71-76
    اهداف
    اگرچه استفاده از مخمرها به عنوان آغازگر در صنایع غذائی متداول است اما در بعضی موارد می توانند باعث فساد محصول و کاهش کیفیت غذا شوند. مطالعه حاضر، به بررسی اثرات ضد مخمری سه ترکیب فنلی لینالول، منتول و اوژنول بر علیه 7 گونه مخمری آلوده کننده محصولات غذائی (کاندیدا آلبیکانس، کاندیدیا کفیر، کاندیدیا فاماتا، رودوتورولا گلوتینیس، کلایورومایسز فراجیلیس، دباریومایسز هانسنی و ساکارومایسز سرویزیه) پرداخته است.
    مواد و روش ها
    اثرات ضد مخمری سه ترکیب مذکور و تعیین حداقل غلظت مهاری و کشندگی به ترتیب توسط روش های انتشار دیسک و میکرودایلوشن انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که هر سه ترکیب مورد مطالعه دارای اثرات ضد مخمری موثر بر روی ایزوله های مورد آزمایش بودند. اوژنول در غلظت کمتری (50 میکروگرم بر میلی لیتر) در مقایسه با دو ترکیب مورد مطالعه دیگر دارای خاصیت ضد مخمری هستند. به علاوه، حداقل غلظت مهار کنندگی برای لینالول، منتول و اوژنول به ترتیب در سویه های رودوتورولا گلوتینیس (3/58 میکروگرم بر میلی لیتر)، ساکارومایسز سرویزیه (3/58 میکروگرم بر میلی لیتر) و کاندیدیا آلبیکنس (50 میکروگرم بر میلی لیتر) بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع، می توان عنوان کرد ترکیبات فنولی طبیعی منتول، لینالول و اوژنول دارای تاثیرات سمی و ضد مخمری هستند که قادرند در غلظت های کم مانع رشد تمامی مخمرهای آلوده کننده مواد غذائی مورد مطالعه شوند.
    کلیدواژگان: لینالول، منتول، اوژنول، محصولات غذائی، مخمر
  • محبوبه کریمی زاد کمارج، آسیه عباسی دلویی *، علیرضا براری، سید جواد ضیاالحق صفحات 77-84
    اهداف
    فشار خون بالا یک بیماری پلی ژنیک است که با تعامل عوامل ژنتیکی و محیطی مرتبط می باشد. هدف از این تحقیق بررسی اثر مصرف ایزوسورباید و مکمل سیر بر سطوح پروتئین و بیان ژن فسفولیپاز-A2 (PLA2) بافت قلب در رت های ماده مبتلا به پرفشاری خون پس از یک دوره تمرین استقامتی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 40سر موش ماده ویستار با وزن 180 تا 220گرم به طور تصادفی در 8 گروه شامل کنترل سالم، شم، القاء فشار خون (هایپر)، سیر، تمرین استقامتی، تمرین استقامتی-سیر، ایزوسورباید و تمرین استقامتی-ایزوسورباید تقسیم شدند. رت ها پس از یک دوره رژیم غذایی و تزریق ماده L_NAME به میزان 10میلی گرم به ازای هرکیلوگرم از وزن بدن، 6 روز در هفته به مدت 8 هفته به پرفشاری خون مبتلا شدند. سپس گروه های تجربی به مدت شش هفته 40میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن ایزوسورباید و 50 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن مکمل سیر دریافت کردند. برنامه تمرین استقامتی نیز با سرعت 20 تا 30 متر در دقیقه و مدت 20 الی 35 دقیقه، پنج جلسه در هفته و به مدت شش هفته اجرا شد. سطوح پروتئین و بیان ژن PLA2 بافت قلب با استفاده از کیت الایزا و روش Real Time PCR اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد سطح پروتئین فسفولیپاز-A2 بافت قلب در گروه های سورباید (043/0 P=) و سورباید-تمرین (035/0 P=) نسبت به گروه هایپر به طور معنی داری کاهش یافت. همچنین میزان بیان ژن فسفولیپاز-A2 بافت قلب در گروه های سیر، تمرین، سیر-تمرین، سورباید و سورباید-تمرین نسبت به گروه هایپر به طور معنی داری کاهش یافت (0001/0 P=).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق حاضر، به نظر می رسد تمرین هوازی، سیر و ایزوسورباید و مداخله ترکیبی آن ها می تواند به بهبود عوامل درگیر در پرفشاری خون کمک کند.
    کلیدواژگان: فشار خون بالا، تمرین، ایزوسورباید، سیر، فسفولیپاز-A2
  • اسماعیل صدری دمیرچی *، حمیدرضا صمدی فرد صفحات 85-92
    اهداف
    دیابت یک بیماری مزمن و پیچیده است که در صورت عدم توجه و چاره اندیشی به معضلی جدی برای کشورها تبدیل خواهد شد. از طرفی امید به زندگی یک عامل شفابخش چند بعدی، پویا و قدرتمند بوده و نقش مهمی در سازگاری با بیماری دارد. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی امید به زندگی بیماران دیابتی بر اساس خودکارآمدی، عزت نفس و حمایت اجتماعی ادراک شده انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به درمانگاه دیابت بیمارستان امام خمینی اردبیل در سال 1395 بودند که به روش نمونه گیری در دسترس 118 نفر از بیماران به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از مقیاس خودکارآمدی (GSES)، مقیاس عزت نفس (CSES)، مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده (MSPSS) و مقیاس امید به زندگی (SHS) استفاده شد. داده های پژوهش با روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین خودکارآمدی (05/0 p< ، 58/0 r=) و عزت نفس (05/0 p< ، 63/0 r=) با امید به زندگی بیماران دیابتی رابطه معناداری وجود داشت. همچنین بین حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی خانواده (05/0 p< ، 54/0 r=)، دوستان (05/0 p< ، 48/0 r=) و دیگران (05/0 p< ، 45/0 r=) با امید به زندگی بیماران دیابتی رابطه معناداری وجود داشت. نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که خودکارآمدی، عزت نفس و حمایت اجتماعی ادراک شده در مجموع 59/0 امید به زندگی را در بیماران دیابتی پیش بینی می کنند (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش خودکارآمدی، عزت نفس و حمایت اجتماعی ادراک شده در بهبود امید به زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو دارای اهمیت است.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، عزت نفس، حمایت اجتماعی ادراک شده، امید به زندگی، بیماران دیابتی
  • سحر پارسه، سعید شاکریان *، علی اکبر علی زاده صفحات 93-101
    اهداف
    هدف این مطالعه بررسی تاثیر شش هفته تمرینات ترکیبی همراه با مصرف مکمل دارچین بر میزان گلوکز، انسولین خون و توده چربی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بود.
    مواد و روش ها
    40 زن با میانگین سنی 74/2 ±15/24 و شاخص توده بدنی 28/1 ±95/27 به صورت تصادفی در 4 گروه ( تمرین، تمرین-مکمل، مکمل، کنترل) قرار گرفتند. گروه تمرین- مکمل و تمرین به مدت 6 هفته و هر هفته 3 جلسه با شدت 50 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب به مدت 50 تا 85 دقیقه تمرین انجام دادند . قبل و بعد از دوره سطوح انسولین، گلوکز ناشتا و توده چربی ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل آماری بوسیله آزمون کوواریانس و t همبسته در سطح معناداری 05/0 P≤ انجام شد.
    یافته ها
    سطوح انسولین و گلوکز پس آزمون گروه تمرین- مکمل در مقایسه با پیش آزمون و پس آزمون سه گروه دیگر کاهش معناداری داشت (05/0 p<) مصرف دارچین همراه با تمرین بر توده چربی موثر نبود ( 05/0 P≤ ).
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر بهبود سطوح انسولین و گلوکز به دنبال تمرینات همراه دارچین بود. کاهش سطوح انسولین و گلوکز خون از طریق بهبود آندروژن و مقاومت به انسولین می تواند به بهبود سیکل قاعدگی کمک کند.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، تمرینات ترکیبی، دارچین، انسولین
  • سید مصطفی پوریحیی، فریده شیرکوند، آرمان سلیمی، رضا داورنیا *، محمد شاکرمی صفحات 102-109
    اهداف
    پیمان شکنی یکی از معضلات مهم در زندگی زناشویی است که امروزه در خانواده های آشفته و خانواده هایی که زن و شوهر احساس می کنند، باید از هم جدا شوند به فور دیده می شود. این پدیده اغلب به خاطر برطرف شدن نیازهای عاطفی یا جنسی فرد از طریق روابط خارج از حیطه زناشویی به وقوع می پیوندد. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر مداخله مبتنی بر بخشش به شیوه گروهی بر صمیمیت زناشویی زنان آسیب دیده از پیمان شکنی همسر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش نیمه تجربی به شیوه پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه پژوهش شامل زنانی بودند که به دلیل پیمان شکنی همسر، به مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی آرام در شهر گرگان در سال 1396 مراجعه نموده بودند. از میان متقاضیان شرکت در جلسات، 30 نفر از زنان به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب و با جایگزینی تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. مقیاس صمیمیت زناشویی تامپسون و والکر (1983) جهت گردآوری داده ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفت. مداخله گروهی مبتنی بر بخشش در 9 جلسه 90 دقیقه ای برای شرکت کنندگان گروه آزمایش برگزار شد. گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفتند. تحلیل داده ها با بهره گیری از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیری (ANCOVA) در نرم افزار SPSS 20 انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند بین میانگین نمرات صمیمیت زناشویی آزمودنی های گروه آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر مداخله مبتنی بر بخشش باعث بهبود صمیمیت زناشویی آزمودنی های گروه تحت مداخله در مقایسه با گروه کنترل شده بود (01/0 >p ، 75/9 =(F.
    نتیجه گیری
    مداخله مبتنی بر بخشش با کاهش احساسات منفی و افزایش احساسات مثبت و نیز ایجاد تغییر در دیدگاه و رفتار همسر آسیب دیده از پیمان شکنی نسبت به همسر خاطی زمینه بهبود صمیمیت در رابطه زوجی را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: بخشش، درمان، ازدواج
  • حمیدرضا کازرانی، کاوه رحیمی * صفحات 110-116
    اهداف
    شایع ترین علت مرگ و میر در جوامع امروزی بیماری ایسکمیک قلب است. در سال های اخیر، بسیاری از محققان بر روی گیاهان به منظور کشف عوامل درمانی طبیعی و جدید تمرکز کرده اند. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات آنتی آریتمیک عصاره اتانولی پیه انار بر قلب ایزوله رت متعاقب ایسکمی و پرفوزیون مجدد میوکارد بود.
    مواد و روش ها
    قلب رت های نژاد ویستار تحت بی هوشی عمیق خارج شد و توسط دستگاه لانگن دورف مورد مطالعه قرار گرفت. حیوانات در گروه های ده تایی شاهد و آزمون روزانه به مدت سه هفته توسط لوله معدی به ترتیب آب مقطر و یا عصاره اتانولی پیه انار (mg/kg 200) دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش، قلب ایزوله حیوانات مورد مطالعه قرار گرفت. پس از دوره تثبیت (30 دقیقه)، قلب ها 30 دقیقه ایسکمی عمومی و سپس 90 دقیقه پرفوزیون مجدد را تجربه نمودند. آریتمی های قلبی شامل ضربانات نابجای بطنی منفرد، دو یا سه انقباض نابجا و پشت سرهم، تاکیکاردی بطنی و فیبریلاسیون بطنی بر اساس قواعد Lambeth ثبت گردید.
    یافته ها
    عصاره اتانولی پیه انار موجب کاهش چشم گیر و معنی دار انواع آریتمی شامل آریتمی های منفرد، salvo، تاکیکاردی بطنی و فیبریلاسیون بطنی گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش، اثرات حفاظتی امیدوار کنندهای برای عصاره اتانولی پیه انار در برابر آریتمی های ناشی از ایسکمی و پرفوزیون مجدد در قلب ایزوله رت پیشنهاد می نماید.
    کلیدواژگان: پونیکاسه، ضایعه پرفوزیون مجدد میوکارد، عوامل آنتی آریتمیک، پلی فنول ها
  • زهرا جوادی، مریم قربانی * صفحات 117-126
    اهداف
    کیفیت خواب احساس روانی است که بر کیفیت زندگی و احساس سلامتی فرد تاثیر می گذارد و منجر به تشدید علایم بیماری های جسمی روانی می گردد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت خواب زنان مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر شهرستان محلات انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون، با استفاده از نمونه گیری در دسترس، 30 زن دارای تشخیص اختلال اضطراب فراگیر با توجه به ملاک های ورود انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش(15 n=) و شاهد (15 n=) قرار گرفتند. مداخله شامل 8 جلسه 90 دقیقه ای شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بود که تنها به گروه آزمایش ارائه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 21 SPSS- و با روش تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی اثر معنی داری بر کاهش سطح کیفیت خواب (100/0=p و 55/73=F) گروه آزمایش داشت.
    نتیجه گیری
    شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند ابعاد کیفیت ذهنی خواب، تاخیر در به خواب رفتن، طول مدت خواب و اختلالات خواب زنان مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر را به طور قابل ملاحظه ای بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، اختلال اضطراب فراگیر، کیفیت خواب، زنان
  • محسن صاحبان ملکی *، بهاره ابراهیمی، سمیرا اسحقی، مصطفی امیری، مریم معاون سعیدی صفحات 127-133
    اهداف
    لرز یک فعالیت ماهیچه ای نوسانی و غیر ارادی است که گرمای متابولیکی را افزایش می دهد و یک عارضه در بیحسی نورآگزیال است. لرز باعث افزایش مصرف اکسیژن بافتی و فعالیت قلبی و ریوی می شود که می تواند ایجاد عوارض قلبی و عروقی، خونریزی و عفونی نماید. در این طرح تحقیقاتی دوزهای مختلف منیزیم سولفات را در پیشگیری از لرز بعد از عمل در بیماران تحت بیحسی نخاعی بررسی کردیم.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی دوسوکور، 99 بیمار با ASA کلاس یک یا دو و در محدوده سنی بین 80-20 سال کاندید جراحی عمومی، ارتوپدی یا اورولوژی تحت بی حسی اسپاینال که به اتاق عمل بیمارستان های 15 خرداد و علامه بهلول گنابادی مراجعه کرده بودند، به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و به صورت تصادفی ساده به سه گروه تقسیم شدند. به هر سه گروه منیزیم سولفات 20% که در گروه A با دوز 30 mg/kg، گروه B با دوز 50 mg/kg و گروه C با دوز 80 mg/kg بعد از اسپاینال و طی 15 دقیقه انفوزیون شد. طی جراحی و پس از اتمام جراحی به مدت یک ساعت بیماران توسط پژوهشگر از نظر لرز قابل دیدن کنترل شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شد. برای مطمئن شدن از توزیع نرمال داده ها از تست کولموگروف اسمیرنوف استفاده شده وسطح معنی داری p-value کمتر از 05/0 در نظر گرفته شده است.
    یافته ها
    در گروهA ، 29 نفر ( 89%) بدون لرز و 4 نفر ( 11%) لرز داشتند که شدت لرز همه گرید1 بود. در گروهB ، 28 نفر ( 84% ) لرز نداشتند ولی 5نفر (16%) لرز داشتند که شدت لرز در 4 نفر (11%) گرید1 و در یک نفر (5%) گرید 3 بود. در گروهC ، 29 نفر (89% ) بدون لرز و 4 نفر (11%) لرز داشتند که شدت لرز گرید3 بود. فراوانی و شدت لرز بین گروه A و B (P=0/374)، بین گروه A و C (P=0/631) و بین گروه B و C (P=0/676) اختلاف معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    دوز پایین سولفات منیزیوم 20% (30 mg/kg) به اندازه دوزهای بالاتر آن در پیشگیری از بروز لرز بعد از عمل در بیماران بی حسی اسپاینال موثر است.
    کلیدواژگان: بی حسی نخاعی، لرز بعد از عمل، منیزیوم سولفات
  • علی دلشاد نوقابی، ایمان قربانی مقدم، محمد خواصی، رسول رازنهان، علی عباسی مندی، میثم محسنی خواه * صفحات 134-138
    اهداف
    شایع ترین تظاهرات بیماری های مزمن افسردگی، اضطراب و استرس می باشد. در بیماران تحت درمان همودیالیز عواملی از قبیل مشکلات جسمی، اقتصادی، اجتماعی و روان شناختی می توانند زمینه ساز بروز اختلالات روانی باشد. این پژوهش با هدف تعیین افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی است که در بخش همودیالیز بیمارستان علامه بهلول گنابادی در سال 1396 با استفاده از نمونه گیری سرشماری بر روی 46 نفر از بیماران همودیالیز که دارای معیار ورود پژوهش بودند انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل؛ پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) بود. اطلاعات جمع آوری شده با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 و ضریب اطمینان 95 درصد با دو روش آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میزان افسردگی 05/63 درصد، اضطراب 20/65 درصد، استرس 4/67 درصد در بیماران تحت درمان با همو دیالیز بود. بین افسردگی، اضطراب و استرس با جنس تفاوت معنی دار وجود نداشت(189/0 p=، 448/0 p=، 763/0 p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش و با توجه به آمار بالای افسردگی، اضطراب و استرس در این بیماران، لزوم برنامه ریزی در ارتباط با بهبود کیفیت زندگی این بیماران احساس می شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، استرس، همودیالیز
  • سارا حسن کلهری، شهرام محمدخانی *، جعفر حسنی، مهدی اکبری، مریم مقدسین صفحات 139-145
    اهداف
    در طول چند سال گذشته، کیفیت زندگی حرفه ای بین پرستاران از اهمیت خاصی برخوردار شده است. هدف پژوهش حاضر تهیه نسخه فارسی پرسش نامه کیفیت زندگی حرفه ای و بررسی خصوصیات روان سنجی آن در پرستاران بود.
    مواد و روش ها
    در قالب یک مطالعه روش شناسی، نسخه فارسی پرسش نامه کیفیت زندگی حرفه ای پس از آماده سازی به روش ترجمه مضاعف، بر روی 215 نفر از پرستاران شهر تهران اجرا شد. همسانی درونی نسخه فارسی پرسش نامه کیفیت زندگی حرفه ای از طریق آلفای کرونباخ و دونیمه کردن بررسی شد. علاوه بر این، همبستگی بین خرده مقیاس های پرسش نامه کیفیت زندگی حرفه ای و ساختار عاملی پرسش نامه از طریق تحلیل عاملی تاییدی موردبررسی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از برنامه هایSPSS 25 و 80/8 LISREL استفاده گردید.
    یافته ها
    دامنه ضرایب آلفای کرونباخ خرده مقیاس ها 77/0 تا 83/0 و دو نیمه کردن 70/0 تا 81/0 به دست آمد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از ریشه خطای استاندار باقیمانده مجذورات تقریب (09/0)، ریشه استاندار باقیمانده مجذور میانگین (09/0) شاخص های برازندگی تطابق (91/0)، برازندگی هنجار شده (86/0) و برازندگی هنجار نشده (90/0) نشان داد که مدل تاییدی از برازش نسبتا قابل قبولی برخوردار است.
    نتیجه گیری
    درمجموع می توان گفت نسخه فارسی پرسش نامه کیفیت زندگی حرفه ای خصوصیات روان سنجی مطلوبی دارد و ابزار معتبر جهت استفاده در موقعیت های پژوهشی و بالینی است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی حرفه ای، روایی، پایایی، روان سنجی، پرستاران
|
  • S. Abbaszadeh *, A. Sharifzadeh, H. Mahmoodzadeh Hosseini Pages 71-76
    Aims
    Although the use of yeasts as starters is common in the food industry, it can lead to product corruption and poor quality of food in some cases. Current study was assessed the anti-yeast impacts of three phenolic compounds; linalool, menthol and eugenol against 7 yeast species contaminating food products (Candida albicans, Candida kefir, Candida famata, Rhodotorula glutnis, Kluyveromyces fragilis, Debaryomyces hansenii, Saccharomyces cerevisiea).
    Materials & Methods
    The anti-yeast impacts of three mentioned compounds and the minimum inhibitory concentration (MIC) were investigated using disk diffusion method and micro-dilution method, respectively.
    Findings
    The findings showed that all three compounds had anti-yeast effects on the tested isolates. Eugenol had the anti-yeast properties at the lower concentration (50μg/ml) in comparison with the other two compounds. Furthermore, the MIC of linalool, menthol and eugenol were Rhodotorula glutnis (58.3μg/ml), Saccharomyces cerevisiea (58.3μg/ml) and Candida albicans (50μg/ml), respectively.
    Conclusion
    In conclusion, it could be stated that the natural phenolic compounds; menthol, linalool and eugenol, have toxic and anti-yeast effects and are able to prevent the growth of tested yeast contaminating foods at the lower concentrations.
    Keywords: Linalool, Menthol, Eugenol, Food Products, Yeast
  • M. Karimirad Kamarej, A. Abbassi Daloii *, A.R. Barari, S.J. Ziaolhagh Pages 77-84
    Aims
    Hypertension is a polygenic disease that is associated with the interaction of genetic and environmental factors.The aim of this study was to investigate the effect of Isosorbide and Garlic supplementation on protein levels and gene expression of PLA2 at the heart tissue in female rats with hypertension after a period of aerobic training.
    Materials & Methods
    In this experimental study, 40female Wistar rats weighing 180-220 g were randomly divided into 8 groups: healthy control, sham, blood pressure induction (Hyper), garlic, endurance training, endurance training -garlic, isosorbide and endurance training -isosorbide. The rats suffered from hypertension after dietary period and 10 mg/kg body weight L_NAME injection, 6 days a week for 8 weeks. Experimental groups received 40 mg/kg body weight of isosorbide and 50 mg/kg body weight garlic supplement for six weeks. The endurance training program was performed at speed of 20-30 m/min for 20 to 35 minutes, 5 sessions per week for 6 weeks. Protein levels and expression of PLA2 heart tissue were measured using ELISA kit and Real Time PCR.
    Results
    The results showed that the level of PLA2 Protein at the heart tissue in Isosorbide (P=0.043) and Isosorbide - training (P=0.035) groups was significantly lower than the blood pressure induction group. Also, the gene expression level of PLA2 at the heart tissue in the garlic, training, garlic - training, Isosorbide and Isosorbide - training significantly decreased that of the hypertension group (P=0.0001).
    Conclusion
    According to the findings of this research,it seems aerobic training, garlic and isosorbide and their combined intervention can help to improve the factors involved in hypertension.
    Keywords: Hypertension, Exercise, Isosorbide, Garlic
  • E. Sadri Damirchi, H. Samadifard Pages 85-92
    Aims
    Diabetes is considered as a chronic and complex disease that, if not addressed, will turn into a serious problem for countries. On the other hand, life expectancy as a multidimensional, dynamic and powerful healing factor plays an important role in adapting to the disease. The present study aimed at predicting life expectancy among the diabetic patients based on self-efficacy, self-esteem and perceived social support.Materials &
    Methods
    This study was a descriptive-correlational study. The statistical population of the study included all type 2 diabetes patients referred to the diabetes clinic of Imam Khomeini Hospital of Ardabil in 2016. 118 patients were selected by convenience sampling method. For data collection, the self-efficacy scale (GSES), self-esteem scale (CSES), multidimensional scale of perceived social support (MSPSS) and life expectancy scale (SHS) were used. Data analysis was made using Pearson correlation coefficient and multiple regression and using SPSS version 16 software.
    Findings
    According to the results, a significant relationship was observed between self-efficacy (r=0.58, p<0.05) and self-esteem (r=0.63, p<0.05) with life expectancy in diabetic patients. Also, a significant relationship was observed between social support perceived by the family (r=0.54, p<0.05), friends (r=0.48, p<0.05 and others (r=0.45, p<0.05) with life expectancy in diabetic patients. The results of multiple regression indicated that self-efficacy, self-esteem and perceived social support predict a total of 0.59 in life expectancy among the diabetic patients (p<0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, self-efficacy, self-esteem and perceived social support are effective in improving the life expectancy in patients type 2 diabetes patients.
    Keywords: Social Support, Self-esteem, Self-Efficacy, Diabetes Mellitus
  • S. Parseh, S. Shakerian, A.A. Alizadeh Pages 93-101
    Aims
    The aim of this study was to evaluate the effect of six weeks of combined exercises with supplementation of cinnamon on glucose, insulin and fat mass in women with PCOS.
    Materials and Methods
    40 women with mean age of 24.15 ± 2.64 and BMI of 27.95 ± 1.28 were randomly assigned into 4 groups (exercise, exercise-supplement, supplement, control). Exercise-supplementation and exercise group performed 6 weeks and 3 sessions each week with intensity 50 to 75% of maximal heart rate for 50 to 85 minutes of training. The pre-and post-period levels of insulin, fasting glucose and fat mass were evaluated. Statistical analysis was performed by means of covariance test and correlated t-test at a significance level of P≤0.05.
    Findings
    Insulin and glucose levels of post-test of the supplementation group significantly decreased (P<0.05) compared to the pre-test and post-test of the other three groups. Cinnamon intake with exercise was not effective on fat mass (P≤0.05).
    Conclusion
    The results indicated that insulin and glucose levels were improved after cinnamon training. Reducing insulin and blood glucose levels by improving androgen and insulin resistance can help improve the menstrual cycle.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Combined exercises, Cinnamon, Insulin
  • S.M. Pouryahya, F. Shirkavand, A. Salimi, R. Davarniya *, Mohammad Shakarami Pages 102-109
    Aims
    Infidelity is one of the important problems in marital life which is widely seen in disturbed families and families in which partners feel that they have to get divorced. This phenomenon mainly happens for the purpose of satisfying emotional or sexual needs of the person through extramarital relationships. The present research was conducted by the aim of determining the effect of group forgiveness-based intervention on marital intimacy of women affected by infidelity of their spouse.
    Materials & Methods
    This semi-experimental research was conducted by pretest-posttest with control group design. The research population included all the women who visited Aram psychological and counseling center in Gorgan city in 2016 because of infidelity of spouse. Among the applicants of participation in the sessions, 30 women (15 subjects per group) were selected by purposeful sampling method, and they were assigned into experiment and control groups through random assignment method. Thompson and Walker’s Marital Intimacy Scale (1983) was used for gathering the data in pretest and posttest stages. Group forgiveness-based intervention was delivered to the experiment group in nine 90-minute sessions. The control group was put on the waiting list. The data analysis was conducted by univariate covariance analysis (ANCOVA) in SPSS v20.
    Findings
    Findings indicated that, after the posttest, there was a significant difference in mean scores of marital intimacy between the experiment and control groups. In other words, group forgiveness-based intervention led to improvement in marital intimacy among the subjects of the intervention group compared to the control group (p<0.01, F=9.75).
    Conclusion
    Group forgiveness-based intervention creates the ground for improvement in marital intimacy in the marital relationship through reducing negative emotions, increasing positive emotions, and also creating change in the attitude and behavior of the spouse affected by infidelity towards the infidel spouse.
    Keywords: Forgiveness, Therapy, Marriage
  • H.R. Kazerani, Kaveh Rahimi * Pages 110-116
    Aims
    Ischemic heart disease is the most prevalent cause of mortality in current populations. In recent years, many researchers have focused on plants to discover new natural therapeutic agents. The aim of this study was to evaluate the antiarrhythmic effect of the ethanolic extract of pomegranate mesocarp on rat isolated heart following myocardial ischemia and reperfusion.
    Materials & Methods
    The hearts from Wistar rats were removed under deep anesthesia and were studied using Langendorff apparatus. The control and the test animals, in groups of 10, were gavaged with distilled water or the ethanol extract of pomegranate juice (200 mg/kg), respectively, daily for 3 weeks. At the end of the experimental period, the isolated hearts of the animals were studied. After 30 min stabilization, all hearts experienced 30 min global ischemia followed by 90 min reperfusion. Cardiac arrhythmias including single, salvo, ventricular tachycardia (VT), and ventricular fibrillation (VF) were characterized according to the guidelines of Lambeth Convention.
    Findings
    The ethanolic extract of pomegranate mesocarp caused a remarkable significant reduction in all kinds of arrhythmias including single, salvo, ventricular tachycardia, and ventricular fibrillation.
    Conclusion
    The results of this research suggest promising protective effects for the ethanolic extract of pomegranate mesocarp against ischemia and reperfusion induced arrhythmias in isolated rat heart.
    Keywords: Punicaceae, Myocardial Reperfusion Injury, Anti-Arrhythmia Agents, Polyphenols
  • Z. Javadi, M. Ghorbani * Pages 117-126
    Aims
    The Sleep quality is the psychological sensation that affects the quality of life and feeling healthy and also leads to symptoms of mental and physical illness. The aim of the present study was to investigate the effectiveness of mindfulness based cognitive therapy (MBCT) on the improvement of sleep quality in patients with generalized anxiety disorder.
    Materials & Methods
    In a quasi -experimental study with pre-test and post-test design, 30 women with generalized anxiety disorder diagnosis were selected using random sampling and were randomly devided into two experimental groups (n = 15) and control (N = 15). The intervention which consisted of 8 sessions of 90 minutes of MBCT, which was provided only to the experimental group. Data were analyzed by SPSS 21 software and by covariance analysis.
    Findings
    The results of this study showed that mindfulness based cognitive therapy (MBCT) had a significant effect on reducing the quality of sleep (F=37.55, P<0.05) in the experimental group.
    Conclusion
    : Mindfulness- based cognitive therapy can improve dimensionality subjective sleep quality, sleep latency, sleep duration and sleep disturbances women with GAD patients.
    Keywords: Mindfulness- Based Cognitive Therapy, Generalized Anxiety Disorder, Sleep Quality
  • M. Sahebanmaleki *, B. Ebrahimi, S. Eshaghi, M. Amiri, M. Moavensaiedi Pages 127-133
    Aims
    Shivering is an oscillating and involuntary activity of the muscles which increases the metabolic hyperthermia and is considered as a complication in neuraxial anesthesia. Shivering also increases the cardiopulmonary activity and oxygen consumption of the tissue. In this research project, different doses of magnesium sulfate in prevention of postoperative shivering in patients undergoing spinal anesthesia were investigated.
    Materials and Methods
    In this double-blind randomized study, 99 patients with ASA classes 1 or 2 aged between 20 -80 years old who were under spinal anesthesia were selected. The patients were divided into 3 groups of 33 each with simple sampling method. During the operation and upon completion of surgery, the patients were controlled regarding the observable shivering for one hour by the researcher. The data were analyzed using SPSS software version 22. To ensure of the normal distribution of the data, the normality test of Kolmogorov Smirnov was used. The p-value was considered significant at < 0.05 level.
    Results
    The results showed that there was no significant difference between groups A and B regarding the frequency and intensity of occurrence of shivering (p = 0.374). Also, no significant difference was observed between group A and group C considering the frequency and intensity of occurrence of shivering (p = 0.631). Further, the frequency and intensity of occurrence of shivering between group B and group C was not significantly different (P=0.676).
    Conclusion
    The results indicated that a low dose of magnesium sulfate 20% (30mg/kg) is effective in the prevention of postoperative shivering in patients undergoing spinal anesthesia to the same degree that higher doses are.
    Keywords: Spinal anesthesia, Postoperative shivering, Magnesium sulfate
  • A. Delshad Noughabi, I. Ghorbany Moghadam, M. Khavasi, R. Raznahan, A. Abbasi Mendi, M. Mohsenikhah * Pages 134-138
    Aims
    The most common manifestations of chronic diseases are depression, anxiety and stress. Various complications such as physical, economic, social and psychological problems can result in psychopathological complications in dialysis patients. This study was conducted to determine depression, anxiety and stress in patients undergoing hemodialysis.
    Materials & Methods
    This cross sectional descriptive study was done in the hemodialysis section of Bohlool Hospital of Gonabad in 2017  using a census sampling on 46 hemodialysis patients who had the criteria for entering the study. The data gathering tools were a demographic questionnaire and a questionnaire of depression, anxiety and stress (DASS-21). Finally collected data was analyzed by SPSS software Version 16 And 95% confidence interval with descriptive and inferential statistics.
    Findings
    The findings of this study showed that depression was 63.5%, anxiety 65.20%, stress 67.4% in patients undergoing hemodialysis. There was no significant difference between depression, anxiety and stress with gender. (p=0.189, p=0.448, p=0.763)
    Conclusion
    According to the findings and because of high rates of depression, anxiety and stress, it is felt that there is a need to improve the quality of life of these patients.
    Keywords: Depression, Anxiety, Stress, Hemodialysis
  • S. Hassan Kalhori, Sh. Mohammadkhani *, J. Hasani, M. Akbari, M. Moghadasin Pages 139-145
    Aims
    Over the past years, professional quality of life scale has gained popularity among nurses. The aim of this study was to provide a Persian version of the professional quality of life scale (ProQOL) and its psychometric properties among nurses.
    Materials & Methods
    In a study of methodological type, following the use of the back-translation method, the Persian Version of Professional Quality of Life Scale was administrated on 215 nurses from Tehran city. The internal consistency of the scale was assessed through Cronbach’s alpha and split-half methods. In addition, the correlation between the sub-scales and the factor structure of the questionnaire was assessed using confirmatory factor analysis. The SPSS-25 and LISREL 8.80 Software also were utilized to analyze the data.
    Findings
    The domain of the sub-scales for Cronbach’s alpha coefficients and split-half methods ranged from 0.77 to 0.86, and from 0.70 to 0.81, respectively. The results of confirmatory factor analysis using RMSEA (0.09), SRMR (0.09), CFI (0.91), NFI (0.86), and NNFI (0.90) also indicated that the confirmatory factor analysis relatively has an acceptable fitness.
    Conclusion
    In sum, it can be noted that ProQOL has good psychometric properties and is a reliable and valid instrument in research and therapeutic situations.
    Keywords: ProQOL, Validity, Reliability, Psychometric